søndag den 28. juli 2013

Ørkesløst i sommervarmen

Michael og jeg havde planlagt en tur til en velkendt sø, som tidligere har været meget taknemlig og givet os en del mellemfisk omkring de 2-3 kg. samt mange minigösta.

Vi var ude i to både, hvor min båd gæstede Howald og Michaels båd gæstede Lars. 

Michaels båd er klar!

Med en stegende hed overfladetemperatur på 24 grader regnede vi med at finde fiskene pelagisk over søens dybere områder. Efter at have søgt en del rundt over dybvandet uden at finde andet end agnsfisk og store koncentrationer af zoo-plankton, måtte vi slå os over på bunddunkeriet.

Howald og jeg forsøgte os med en fritliggende, stenet knold med 7 m. på toppen og 11 m. omkring. Ekkoerne tegnede sig ikke helt efter bogen og mange fisk stod et 1-2 m. over bunden, mens enkelte stod hvor de skulle på bunden. Lidt optimistisk forsøgte jeg med en Twinteez 8" i Pearl Jam og Howald med en chartreuse Cannibal shad fra Savagear. Efter lidt cirklen omkring fik vi dobbelt hug.

Howald med fin mellemfisk.

Vores jigs var fuldstændig forsvundet i gabet på vores fine sandarter, så nu måtte vi have fundet hot-spottet!

Fin, slim-line hun-fisk på 3,2 kg. og 72 cm.

Som eftermiddagen og aftenen skred frem måtte vi sande, at vi hverken havde fundet hotstottet eller dagens jig. Begge både ræsede rundt på pynter, skrænter og toppe uden at finde ordentlige koncentrationer. Howald og jeg oplevede en ultrakort hugperiode, hvor Howald nåede at få yderligere to mellemfisk på Cannibal'en - men det var også de sidste som vi så til sandarten på denne tur.

Michael og Lars kæmpede bravt, men varmen havde sat en stopklods for sandarternes appetit.

Min båd prøvede i vores desperation sidst på aftenen dobbelt-jigging, men intet hjalp.

Alle kneb gjaldt, men vi var chanceløse...

Vi blev ved indtil den bitre, men smukke, ende, hvor solen gik ned og definitivt lukkede dagens fiskeri.


Turen gav anledning til en masse hyggesnak i bådene, hvor spændende søer og det pelagiske fiskeri blev diskuteret. Vi har planer om at gentage turen med samme holdopsætning til efteråret, når der skal bunddunkes med zombie-jigs og fireball-hoveder! 

Knæk og bræk til alle i sommervarmen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar