tirsdag den 9. juli 2013

Fiskeweekend med mini gösta

En fiskeweekend i det svenske skulle bruges til at forsøge os med de pelagiske sandarter.

Bilen var pakket til bristepunktet fredag aften og teamet trillede over Sundet. Båden blev klargjort og vækkeuret sat til før solopgang. Vi skulle teste et nyt mindre vand, som skulle holde grov gös.

De sidste jigs rigges inden det går løs!

På vej til søen om morgenen havde vi held til at se en elgtyr på en bakketop - meget majestætisk dyr, som desværre blev skræmt af en hylende luftkøler i bilen, så vi fik desværre ingen billeder.

Efter lidt køren forkert fandt vi søen og fik smidt båden i vandet. Desværre måtte vi konstatere, at motoren ikke virkede optimalt. Den havde svært ved at starte, gå i tomgang og sejlede kun ved halv kraft. Det pelagiske fiskeri var umuligt og vi måtte pelagisk bunddunke istedet.

Trods problemer tøffede motoren os afsted i adstadigt 
tempo, men hostede, hakkede og gik ud i tomgang.

Fiskene var svære og kun mini-eksemplarer på optil kiloet kom op fra det humusfarvede vand, selvom vi fiskede hårdt på hele dagen.

Lettere slukørede måtte vi se de pelagiske planer forsvinde, køre tilbage til sommerhuset og trøstespise den traditionsrige Olympia-pizza.

Kraftfoder til udhungrede fiskere!

Vi var igen søndag oppe før solopgang og valgte et kendt vand, hvor bundfiskene skulle være større end gårsdagens mini gösta. Fiskeriet var stadig julisvært og fiskene i samme størrelse. Vi fik dog skrabt en 20-25 små sandart sammen samt et par gedder.

Begge dage virkede split tail jigs i nuancer af, hvad Michael kalder, Borring Brown.

Borring Brown-jig inspiceres af et lettere
gennemstegt LFT-medlem.

Turen var resultatsmæssigt ringe, da vi ikke kunne dyrke det planlagte fiskeri - bevares vi fik fisk, men størrelsen var fesen. Vi hyggede os som altid og troen på en stor sandart lever endnu! :)

Man kan ikke tage humøret fra Lucio Fishing Team! :)

UPDATE: Jeg kan tease for, at Michael har været alene på søen efter vores fiskeweekend og opnået et af teamets mål for 2013. Følg bloggen de næste par dage, hvor en blogpost vil løfte sløret for fisken! Jeg gratulerer Michael med den flotte fisk - godt gået og meget velfortjent!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar