lørdag den 13. oktober 2012

En torsdag på kontoret

Michael og jeg havde aftalt at arbejde på sandfiskene i hver sit flydende bådkontor det meste af torsdagen. Vejret var helt fantastisk med næsten ingen vind og pæne mængder sol.

Vi fik skrevne efterretninger om, at Hr. Larsen fra iVertic også frekventerede søen denne dejlige dag. Vores team havde aftalt at give det pelagiske endnu en chance, men efter en halv time uden nogen ordentlige ekko'er i frivandet var man en smule opgivende. Produktive skrænter og toppe lokkede og, da en mms fra Larsen bippede ind med et billede af gös fra en nærliggende skrænt, var valget ikke svært!

Lucio Fishing Team arbejder i flot efterårsvejr.

Vi strøg over og hilste på vores vertikal-broder team og begyndte ligeså stille at fedte rundt på skrænten. Jeg fik hurtigt en gedde på et par kilo og en mini-sandart på en Rip Shaker. Mit fiskeri gik lidt dødt og jeg rykkede over til Michaels fartøj, som hev pænt med mindre zanders et par hundrede meter væk på 6-7 m. vand.
Sandarterne afviste mange jigs ved bare at puffe eller lave fantom-hug, som var umulige at kroge. Igen kunne den lille ZOOM Salty Super Fluke 4"producere resolute hug, som kom båden. Det var mindre kilosfisk, men de var mange. Området var en lang skrænt med overvejende blød bund og enkelte stenede pletter. Vi kunne ikke lige finde ud af, hvad der gjorde området hot for sandarten, da der ingen agnfisk eller andet var i området. Jeg forsøgte mig med "bund-pelagisk" fiskeri, men man kunne ikke rokke ekkoerne fra bunden, og de ville kun hugge på bunddunkeri.

Dagens største zander på hårdtkæmpende 2,3 kg.
Efter at have fanget en håndfuld småsandart rykkede jeg ud til en markant pynt på skrænten, som falder fra 9- 13 m. Pladsen havde tidligere på sæsonen stået for mange pæne fisk over 2 kg. Ekkoerne var også på pladsen, og da jeg gled ud på de 10 m. gav det et bedre hug på den lille Super Fluke. Efter lidt tovtrækkeri med rusken og en presset Edge-stang kunne jeg lande en fin sandart på 2,3 kg. Michael kom forbi og fik skudt lidt billeder inden fisken blev genudsat.

Vi blev lidt i området og landede igen lilla gösta i rå mængder - Hmm, der var åbenbart kun én pædagog, som nu havde tandpine, i børnehavn under vores både. Vi forsøgte at sejle til andre pladser rundt omkring i søen uden held, og måtte vende tilbage til det hotte område sidst på dagen. Fiskene var her endnu, og kunne stadig lokkes med de mindre jigs. Vi fik også en del aborrer i området og Michael fik en ilter gedde. Så nu havde vi begge en ferskvands grand slam [aborre, gedde og sandart].

Michael med en af de rødfinnede.
Solen var på vej under trætoppene og kulden sneg sig ind på os. Efter at have taget de sidste sandarter optil 1,5 kg sejlede vi i havn og slæbte os halvt fordærvede med vores ampere-arsenal.

En virkelig fed dag på bådkontoret med 50-60 mindre sandarter, en røvfuld aborrer og et par gedder ligeligt fordelt mellem vores to både var ovre. Vi var meget tilfredse og havde haft fint med action. Fiskefeberen var stillet - for now! Endnu engang fik vi ikke rigtig gang i det pelagiske. Indrømmet var det et forkølet forsøg, men de hugvillige fisk på skrænterne varmede mere i bådene. Vi er endnu ikke blevet trætte af de traditionelle bunddunkeri - og det tror jeg aldrig vi bliver.... :)

Man får varmen af at slæbe dem her... :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar