mandag den 15. oktober 2012

2 x PR på én tur!

Forfatteren ser fjoget ud 
med sin pind-gedde.
Min kammerat Sune og jeg havde aftalt at give gedderne og aborrerne en eftermiddagschance denne dejlige søndag. Vejret var overskyet, vinden jævn og regnen væltede ned fra start... Altså perfekt geddevejr!
Sune stod for fluefiskeriet og jeg for spinnefiskeriet - lidt ala fly vs. jerk! :)

Vi startede på den "hemmelige" vandledningsplads, hvor Michael og jeg tidligere havde fanget pænt med aborrer over kiloet. Pladsen var dog helt blæst for fisk og vi rykkede hurtigt videre til en plads, som vi kalder "Plejehjemmet". Fiskene på Plejehjemmet er dog ikke i deres livs efterår, men snarere det modsatte. Mange mindre gedder stod på det lave vand og jeg overlistede hurtigt en fire-fem stykker optil 2 kg. med en langsomt fisket Soft 4-Play. Vandet var klart og man kunne se gedderne angribe agnen flere gange. Det er en virkelig fed oplevelse ved fiskeriet på det lave vand!

Sune havde lidt startproblemer med at få fisk på fluen og efter mange flueskift, faldt den første fine 2-kilos gedde for en stor rød/gul Muddler/Zonker flue med gummiben. Vi cruisede i bedste skærgårdsstil langs bredden og kastede til små huller i sivkanten og bådbroer.


Skaptand med vinder-fluen!
Sune lagde et perfekt kast indimellem en sivbræmme og et råddent træ, som var væltet ud i vandet. Efter få træk kunne han sætte krogen i en fisk og brummede "Det er bare en bette én..." Ganske rigtigt fulgte fisken stille og roligt med ind til båden uden dog at komme til overfladen. Da den så kom tæt på båden, øgede Sune presset - men fisken fortsatte uimponeret ind under båden. Nu kom der en smule panik i båden, da fisken fortsatte i en jævnt udløb og linen blev fanget af motorbenet og transducerpinden. Jeg væltede rundt for at få linen fri og det lykkedes heldigvis. Fisken gik stadig dybt og tog flere lange udløb. Helt lille kunne den ikke være... Jeg fik foldet nettet ud og endelig kom fisken til overfladen: Det var en fantastisk flot, tromletyk efterårs Lucius, som gled ind over netmaskerne. 

Velvoksen drama queen gedde-mama på 4,6 kg. i super 
flotte farver - fantantisk fisk!

Vægten afslørede, at Sune havde fået en seriøs fluegedde-PR på 4,6 kg. Efter lykønskening og billeder kunne, ja undskyld, den fede madamme igen svømme frit igen.

Vi blev lidt i området, men rykkede videre for at prøve en anden plads, som er en lang pynt med sten som har 1,5 m. på toppen og skrænter med 3-4 m. på begge sider. Vi har tidligere taget fint med pæne gedder og aborrer på denne plads. Rovfiskene står og lurer nede mellem de store sten og venter på sagesløse agnsfisk. Jeg fik igen et par standard gedder på cirka halvanden kilo, og Sune krogede igen en "...mindre gedde". Jeg fulgte med øjnene fluelinens linie ned under båden... og for enden sad en stor sortstribet pukkel af en aborre, som hidsigt fyrerede tilbage mod bunden. Jeg fik råbt noget ubestemmeligt om en kæmpe aborre og fik kæmpet nettet frem til endnu en storfisk!
Vel i båden proklamerede vægten endnu en PR til Sune med en aborre på 1,6 kg. Igen overlistet på Muddler/Zonker fluen - den må vist i glas og ramme.

Monsteraborre på 1,6 kg. må siges at være en fantastisk fangst - og især på
fluestangen!

Vi var ovenud lykkelige - eftermiddagsturen havde givet flotte fangster langt over forventning og regnen mærkedes ikke da vi tussede i havn.
Resultatet blev 7 gedder til undertegnede med den største på 2 kg. og Sune stod for tre gedder optil 4,6 kg. og en aborre på 1,6 kg. I den grad godkendt!

Tillykke til Sune med de nye PR'er og tak for en god tur!

2 kommentarer:

  1. Nu kører det rovfiskere! Det sgu´en aborre i skal være stolte af, og så fra det vand. Rygklap herfra ;-)

    SvarSlet
  2. Tak for rygklappet - vi er også stolte!
    Vandet er efterhånden rigtig hårdt fisket, men har stadig en bestand af storaborrer tilbage hvis man kender pladserne. Lad os håbe, at det gode fiskeri varer ved! Vi genudsætter alt og håber at hilse på fiskene igen, når de er blevet størrer. :)

    SvarSlet