mandag den 28. april 2014

En blandet pose svenske bolcher

Ovenpå sidste weekends flotte sandart til Michael og et antal aflyste ture til det svenske i foråret kunne teamet endelig torsdag aften køre til Sverige. Målet var pelagiske sandarter (gerne store) og tre dage var sat af til satset. Vejret skulle endelig blive perfekt hele weekenden.

Vi var på søen fredag morgen ved solopgang fulde af fiskefeber.

Perfekt sommerligt forårsvejr.

De første mange timer havde vi problemer med at finde fiskebare ekkoer, men opad formiddagen begyndte fiskene at indfinde sig og der begyndte at komme smågös i båden.

Man må kravle før man kan gå.

På søen var mange både og vi delte vand med 8 andre pelagiske vertikalfiskere - heriblandt flere rigtig eksperter i det pelagiske fiskeri. Solen bankede ned hele dagen og vi fik en del mindre fisk, men manglede stadig grov gös.

En af de mange mindre, men flotte gösar.

Dagens bedste fisk stod Michael for med en gydeklar sandart på 3,7 kg. og 70 cm. samt en udleget gedde på 5,1 kg. Begge fisk leverede fine hug og fights. Vi endte fredag med 8 gös og en gedde ialt på 15 timers fiskeri, så der var lidt langt mellem huggene. Vi fik efterretninger om, at der var taget en 8-kilos gös fra en anden båd, så de store fiske var der.



Ved aftentide fredag fandt vi nogle monster-ekkoer, som fuldstændig ignorerede vores jigs - men det gav blod på tanden og håbet om godt fiskeri lørdag spirede.

Monstergösan sover!

Lørdagens vejr var omend endnu bedre end fredagens og vi legnede op med den helt store pthalater-buffet for at tilfredsstille de tröga gösar.

Weekendens arbejdsplads.

Sandarterne var lidt mere i hugget, men de store ekkoer undgik at komme på skærmen. Igen var en del mindre fisk i båden, som til tider ikke altid var helt så kritiske. Nedenstående sandart huggede af fire omgange...

Endelig en ukritisk sandart - desværre var størrelsen kritisk lille.

Midt på eftermiddagen tog Michael en fin sandart på 3 kg. og 69 cm. på en 25 cm. Zandy fra Ismojiggen og vi var endelig begyndt at finde pæne ekkoer at fiske på. 

Lørdagens største gös på 3 kg. og 69 cm.

På et pænere ekko skulle båden positioneres, men pludselig virkede motorens gear ikke. Bakgearet var fuldstændig væk og gearet fremad kunne kun gå i tomgang... Vi prøvede at slå koldt vand i blodet og åbnede gearhåndtaget. Vi kunne ikke identificere problemet i gearhåndtaget og derfor mistænkte vi fejlen at sidde inde i selve motorblokken, hvilket ville kræve en større operation, som ihvertfald ikke kunne lade sig gøre på vandet. Vi følte vores chance for at få en pæn sandart i båden glide fra os og vi måtte sejle i havn med elmotoren. Vi nåede ialt 13 sandarter med 3 kg. og 69 cm. på toppen under 7 timers fiskeri.

Hjemme ved sommerhuset var fejlen stadig ikke til at finde og et serviceeftersyn er den eneste mulighed for igen at få den til at virke. Vi måtte ufrivilligt afbryde fiskeriet og se os slået af en teknisk kalamitet. Endnu engang havde benzinmotoren ødelagt vores planer og pelagisk fiskeri resten af weekenden var doomed. :( 

Der blev filosoferet over fiskeriet og motorer med øl ved aftenernes lejrbål.

Tre dages fiskeri blev skåret ned med halvanden fiskedag, hvilket var superærgerligt. Men skal man se på de lyse sider, så havde vi fantastisk vejr, fik øvet os endnu mere i bådkontrol, fik fanget både pæne sandarter og en fin gedde samt hygget os gevaldigt. :)

Weekendens absolut bedste jig var Savagears Sandeel Slug 20 cm. i sort/sølv.

En af de mange fisk, som faldt for Sandeel'en.

Vi håber at kunne gøre comeback i det svenske senere på sæsonen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar