fredag den 4. april 2014

Gedden får fred

Søndagsplanen (d. 30/3) var en vertikaltur efter sandart med min kammerat Sune, men det lod sig ikke gøre grundet bookingproblemer og turen blev istedet omdirigeret til en spin/flue-tur efter gedder. Vejret viste sig fra sin bedste side med sol, høje temperaturer og minimal vind.

Flot så det ud!

Vi begyndte fiskeriet nær sivkanterne og jeg kunne allerede kroge en fin 2-kilos gedde i andet kast med en Deviator. Det var så startskudet til... ekstremt dårligt fiskeri. Resten af dagen havde vi kun kontakt til en mini-pind, som ikke kom i båden, og ingen følgere blev set. Aborrer så vi heller ingen af.

Gedderne var ingen steder at finde - hverken i nærheden af gydeområderne eller på dybere vand. Vandtemperaturen var oppe på 8-9 grader, så gydning kunne være årsagen. Underligt nok hørte vi overhovedet ikke de karakteristiske plask og raslen med sivrør, som ellers plejer at afsløre gydning i bredzonen.
Det stille vejr med sol plejer heller ikke at hjælpe på geddens huglyst, men måske gedderne bare var så fokuserede på en igangværende eller fortstående gydning, at al fødeindtag var afsluttet.

Masser af gætværk og ingen ultimativ sandhed: Gedden skal under alle omstændigheder have fred den næste måned!

Sune og jeg nød, på trods af det magre resultat, dagens gode vejr og har aftalt en revanche med Gedden Grum til maj! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar