tirsdag den 17. juli 2012

Sandartsøndag

En vertikaltur for teamet var planen for søndagen, men DMI's udsigt så lidt ulden ud med træls vind over middag, men vi krydsede fingre for at deres prognose var usikker.

Vi stævnede ud på søen kl. 5 i det begyndende lys fulde af forhåbninger. Vejret viste sig fra morgenstunden fra sin pæne side og de første pladser blev gennemlyst med ekkoloddet uden anden tegn på aktivitet end byttefisk.
På en velbesøgt knold fandt vi en del bananer på bunden og allerede efter få minutters fiskeri havde Michael taget dagens første gös. Fiskene gik helt amok på vores jigs i omkring 20 minutter, hvor vi tog omkring 10 sandarter fra størrelse mini og optil et par kilo. Derefter begyndte de tiloversblevne sandarter at blive træge. Mange jigskift hjalp ikke og vi opgav de modvillige fisk. Den næste plads holdt også lidt sandart, og vi fik hver et par fisk - men igen blev de hurtigt mætte af vores tilstedeværelse.

Predator Piscatores var også kommet på søen med vertikalstængerne og sendte toptunede phthalater-fisk mod bunden efter sandarten.
Vinden var taget til og efter at vi havde jigget en plads igennem uden resultat, valgte vi at sejle i land, spise lidt mad og diskutere vores strategi. Efter en rebooting med sandwich og Faxe Kondi var vi igen klar til at sejle ud på det oprørte vand.

Michael bemærkede et waypoint for en skrænt, som vi tidligere uden held havde besøgt. Jeg kommer nemt til at afvise en plads, hvis den ikke har produceret fisk før - og det var netop derfor jeg ikke havde besøgt den siden eller skænket den en tanke.
Vi slog et par slag op og ned at skrænten og kunne hurtigt konstatere, at bunden var spækket med fisk på 5-7 m. Et par markører blev smidt og vi fik begge fisk første gang jigs'ene ramte bunden - mindre fisk, men det var meget underholdende. Efter at have landet en håndfuld sandfisk, fik vi kontaktet Predator Piscatores, som arbejdede på nogle besværlige gös på en nærliggende banke, så de kunne få hugvillige bananer under båden. Vinden var efterhånden rigtig besværlig, og der blev brændt en del ampere af på at positionere båden. Vi flyttede os langt fra vores markør-udgangspunkt, men fiskene stod stadig tæt på skrænten over 200-300 m. fra markørerene - et kæmpe hotspot! De fleste fisk var stadig små, men enkelte sandart på lidt over 2 kg., og et par pæne gedder omkring de 3 kg. kom i båden.

Mine hvid/grønne Fin-S mutanter gav flere mindre fisk, så de virker - nu skal de bare fange lidt større fisk… Michael havde held med en amerikansk selv-importeret ZOOM-jig kaldet Salty Super Fluke 4" i white pearl/chartreuse.
Predator Piscatores havde også fået gang i fiskene og begge vores både havde flere dobbelthug og mange fisk i båden.

Michael med en af de lidt pænere zanders, inden vinden gik 
amok.
Vores batterier var efterhånden trætte og på trods af drivfiskeri med drivanker, måtte vi til sidst kapitulere overfor vinden. Vi ønskede vores vertikalkolleger knæk og bræk og tussede i havn. Bedste jig-farver blev brun, gul og blå og de mest succesfulde jigs var mutant Fin-S, Playboy og Flapp'n Shad

Endnu en fin dag på søen for Lucio Fishing Team var til ende. Until next time, zanders! :) Da jeg var hjemme på privaten, angreb sofaen mig og en flere timers lang morfar var uundgåelig. Man sover godt efter en blæsende dag med godt fiskeri på søen. Zzzzzzzzzz…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar