mandag den 2. juli 2012

Aftentur med mojo

Sune og jeg havde planlagt at tilbringe lørdag eftermiddag og aften på søen. Sune havde ikke fanget en sandart før, så derfor var dette det primære mål at opnå. 

Vi stævnede ud med krydsede fingre for godt fiskeri. Solen varmede, men vinden drillede en smule til at starte med.
Jeg positionerede båden over et lille område med hård bund på 7 m. og de første bananer på bunden tikkede ind på ekkoloddet. Sune fik sæsons klassiker, Rip Shaker i lemon tiger, for enden af forfanget. Der skulle ikke gå meget mere end 10 minutter før han krogede sin første sandart på lidt over kiloet. Rigtig flot fisk! Smilene var brede i båden. :)

Hidsig sommersandart, Sunes første, skyder aftenen igang.

Vi fik et et par gös i samme størrelse på pladsen, men de tilbageværende fisk syntes at rynke på næsen af vores jigs på trods af flere jigskift. Vrangvillige fisk havde vi ikke tid til, så vi ræsede videre til den næste top. Vi fangede enkelte sandart på flere forskellige positioner, men de var meget spredt.

Jeg havde en plan om at finde fisk koncentreret på et mindre område. En knold med 8 m. på toppen holdt en fin koncentration af fisk fra mini-gösta optil et par kilo. De huggede utrolig forsigtigt og de fisk, som man ikke bommede i modhugget, sad meget yderligt på stingeren. Man skulle virkelig være vaks ved havelågen!

Jeg havde stadig nogle pladser tilbage at prøve, og en ny plads, som Michael havde fundet på en tidligere tur, blev valgt på GPS'en og båden styret mod nye jagtmarker. Vejret begyndte at vise sig fra den bedste side og vinden havde nu lagt sig totalt. Vi fiskede et kvarter på den udvalgte skrænt uden rigtig nogen aktivitet eller fisk på loddet. Efter at have krydset rundt, viste ekkoloddet hård bund, og som ammen i vertikal-kirken huggede det med samme! Vi oplevede en hugperiode med bonanzafiskeri den næste time, hvor flere fisk over de 2 kg. og et par mindre gedder kom i båden. Fiskene huggede voldsomt og inhalerede jiggen totalt, så man skulle hente dem ud helt bagerst fra deres vampyr-gab. Den for nyligt indkøbte, hvidløgsstinkende Flapp'n Shad i farven Mojo stod for rigtig mange fisk på pladsen. Sune fiskede med Mojo'en og krogede resolut aftenens største sandmadamme, som efter tunge rusk og surmuleri ved bunden endelig kom i båden. Fisken blev vejet, fotograferet og genudsat. Fisken var rigtig grov over ryggen og vægten sneg sig op på 3,4 kg. - smilene i båden blev endnu bredere: Sune havde fået sig en anstændig sandart-PR!

Aftenens største sandart og sandart-PR for Sune.

Solen sank i horisonten og vi aftalte at give dagens første plads med de vrangvillige gösar en sidste chance inden vi sejlede i havn. Der var stadig fisk på pladsen, og vores jigs susede mod bunden. Jeg fik et par fisk over de to kilo på Playboy i farven Green Tomato. Sune havde skiftet til en Flapp'n Shad i Limetreuse, og efter et modhug antydede vertikalstangens bue igen en bedre fisk, som kom i båden og vejet til 3,0 kg. - fantastisk!

3 kilos sandart med rejste finner i modlys.

Efter endnu et par mini-zanders indstillede vi fiskeriet, mens vi stadig kunne se noget.
Den indre trip-tæller nåede op på over 25 sandarter og 2 pindgedder, så det må siges at have været en action packed lørdag aften på søen i fornøjeligt selvskab! :)

Vampyrfisk hæves i vejret, inden
den sendes hollænder-style 
tilbage til sit naturlige element.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar