mandag den 30. juni 2014

Gedde-PR fra frivandet

Michael og jeg havde planlagt en tidlig morgentur igen med det pelagiske vertikalfiskeri som metodevalg.

Vi startede fiskeriet før solopgang: søen lå stille og emmende af dis og store fisk, da vi gled ud af havnen. Michael fandt i det første lys et enormt ekko, som han ramte perfekt med loddet og min Twinteez strøg ned og stoppede over ekkoet - ekkoet strøg op og hamrede på...

Allerede i modhugget var fisken enormt tung. Den ruskede kraftigt med hovedet og tog et bestemt udløb fra sin pelagiske position og ned på bunden. Jeg havde ingen kontrol over fisken. Min 3776-stang knagede i korken og fisken trak båden roligt afsted. Efter et par minutters tovtrækkeri i vandsøjlen kom en, efter min optik, enorm gedde til overfladen. Vi var ellevilde, da nettet kom under fisken. Fisken havde et enormt krokodille-hoved og var meget bred over ryggen. Fisken blev afkroget og målt til 9,4 kg. og 104 cm., hvilket er ny gedde-PR for mig - rigtig fedt! :)

Ny gedde-PR på 9,4 kg. og 104 cm.

Fisken fik lidt kunstige åndedræt i overfladen inden den langsomt og majestætisk forsvandt ned i dybet. Turen var allerede nu reddet for mit vedkommende og jeg overtog sejleriet for at finde et ligeså godt ekko til Michael. Vi nød den stille morgen i fulde drag og håbede på en grov sandart.

I løbet af morgenen og formiddagen fandt vi spredte ekkoer og fik håndfuld sandart optil 2 kg. i båden, men de større ekkoer, vi fandt, kiggede resten af dagen kun nysgerrigt på vores jigs og det blev ikke til flere storfisk. Vinden friskede op ved middagstid og vi måtte vende tilbage til havnen, men vi var meget godt tilfredse med resultatet.

De mindre sandarter var på finnerne!

Denne tur var en længe ventet succesoplevelse ovenpå det noget magre fiskeri, som vi har oplevet i det danske siden sandartpræmieren. Turen har givet os yderligere blod på tanden og vi vender frygteligt tilbage med vores gummidyr til frivandet inden længe!

2 kommentarer:

  1. Flot fisk! Tillykke med den nye PR. De store gedder i frivandet er super god sport! Virkelig fede fights på det lette vertikalgrej :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Vertikalpinden må meget gerne blive presset mod overfladen med samme kraft i fremtiden - det er bare fedt! :)

      Slet