søndag den 15. juni 2014

4 ture x 0 sandarter = 0 sandarter

Teamet har siden præmieren kæmpet for at få en pelagisk sandart fra et svært vand i båden. Desværre er det, som overskriften antyder, ikke lykkedes på trods af 25 timers samlet fiskeri. Vi har forsøgt os med morgen-, middag- og aftenfiskeriet. I sol og regn samt i søblik og seriøse bølger over hækken. Hægten på vores forfang er blevet åbnet og lukket utallige gange og jigs'ene sendt op og ned i vandsøjlen for at finde lige den model, størrelse og farve, der var løsningen på det hele. Jigs'ene har danset standarddans i vandsøjlen - alt fra energisk quickstep til subtil slowfox. Ekkoerne forblev dog nedslående, statiske bænkevarmere kun med liden interesse for finesserne.

Forsigtig rovfisk snuser til jiggen og afviser - igen!

Vi har for os selv forsøgt at forklare vores manglende resultater, men de mange variable gør det umuligt at skabe et specifikt mønster. Det eneste, som er sikkert, er at fiskene ikke har bidt på.

Vi har dog fået én fisk i båden på vores seneste tur. Michael lykkedes at fange en af de falske fisk: gedden. Efter hugget indikerede fighten hurtigt gedde, men vi var glade for kunne lure bare ét af de illusive ekkoer. Gedden havde en ældre skade: en knækket gællestav. Det syntes dog ikke at det havde den store effekt på geddens kondi og den strøg efter afkrogning ubesværet ned i det klare vand. Utroligt hvad de til tider kan holde til!

Eneste fisk i båden: en fin gedde!

Vi giver imidlertid ikke op, men besøger søen igen i nær fremtid. Antallet af store ekkoer er simpelthen for stor en fristelse til at opgive.

Michael har i denne weekend haft en pelagisk tur i det svenske, som jeg regner med der kommer en blogpost om. Jeg selv er ved er ved at udskifte min trofaste Lowrance HDS-5 med nyere udstyr - mere herom snart!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar