onsdag den 26. februar 2014

Jignyheder 2014

Her i 2014 har flere af de store predatormærker præsenteret nye softbaits til sandartfiskeriet. Jeg har valgt at fokusere på nye jigs passende til vertical jigging efter sandart og især den pelagiske del af dette.

Westin med Jörgen Larsson har været forgangsproducent indenfor produkter specifikt rettet imod det pelagiske vertikalfiskeri. Deres TwinTeez-jig er blevet utrolig populær især i Sverige og i år præsenterer de et nyt jig-skud på jigstammen: SlimTeez.
Westin har i skrivende stund intet online produktkatalog for 2014, men produkterne med billeder er begyndt at dukke op på forskellige webshops og blogs i udlandet.
SlimTeez'en er (endnu engang) en splittail jig med en tynd langstrakt krop med turbulensskabende indsnævringer omkring halen. Jiggen fås i to størrelser, 6" og 9". Detaljegraden ift. TwinTeez er opgraderet og inkluderer både en skællet jigoverflade og 3D øjne, mens nogle af de populære farver er overtag fra TwinTeez er der dog også en del nye, fede farver.
Dette er med sikkerhed en jig, som teamet skal have grabberne i til denne sæsons vertikalfiskeri.


Savagear har præsenteret deres 2014-katalog, hvor følgende jig ikke er inkluderet - men Monster Slug er dog alligevel efterfølgende blevet promoveret. Monster Slug er en klassisk splittail jig på 20 cm. på 30 g. og 25 cm. på 50 g. Halen på jiggen er luftfyldt, som tidligere også er set i bugen på deres Sandeel Slug. Dette skulle give en meget livlig bevægelse ved små stangbevægelser. Bedøm selv i nedenstående video af Monster Slug, hvor jiggens tre farver også vises:


Fox Rage med Dietmar Isaiasch har endnu ikke præsenteret produkter direkte rettet imod pelagisk vertikalfiskeri - men kommer alligevel i 2014 med interessante gummidyr til rovfiskeriet.
Et eksempel er Spikey, som en shadjig på 9 cm. med hele 264 små pigge stikkende ud fra kroppen, som skulle give et unikt vibrationsmønster i vandet. Jeg tror, at den vil super til bundfiskeriet efter sandart eller jigfiskeri efter aborrer. Tjek resten af Fox Rage's 2014 katalog her!


En sidste, men rigtig interessant, nyhed kommer fra HardCore Lures, som er en nystartet svensk jigproducent. De har for nylig præsenteret deres bud på en 22 cm. lang jig til de helt store sandart i frivandet: ZanderStrike.


HardCore Lures' jigs er håndlavede og detaljegraden er helt i top med flotte detaljer, farver og mønstre. ZanderStrike kommer indtil videre til at blive forhandlet af svenske Söder Sportfiske og releasetidspunktet og pris er endnu ukendt.
Tjek HardCore Lures, deres jigkreationer og videoer af jig'enes gang i vandet på facebook!

Mht. praktisk fiskeri, så har teamet en tur efter pelagiske gedder på plakaten, hvor vi vil forsøge os med jigs og fireball-fiskede skaller for at vække dem af deres vintersøvn.
Vi får se, hvordan det går og der kommer selvfølgelig en blogpost om en forhåbentlig succesfuld tur! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar