søndag den 30. juni 2013

Den falske fisk i frivandet

For at øge vores pelagiske kundskaber forud for den kommende tur på den anden side af Sundet, tog vi lørdag eftermiddag på søen i håbet om en pelagisk sandart i båden.

Da vi sejlede ud af havnen, blev vi mødt af hvidskummende bølger og en strid vind på mere end hvad godt er. Det var ikke optimale forhold for det pelagiske fiskeri, men vi stred os derudaf med bølgesprøjt stående indover stævnen. Det var næsten tre måneder siden teamet havde været samlet til sandart-togt, så vi måtte bare afsted!

Planen var, at det ene teammedlem skulle positionere båden, mens det andet medlem sænkede jiggen ned over de lovende ekkoer. 
Vi fandt et område med en smule mere smuldt vand og ekkoloddet tegnede jævnligt "skyer" af agnfisk på loddet. Jeg startede ved motoren og Michael sad i klarposition med en 9" Slug-Go i farven Mahi Mahi for enden af forfanget.
En moden banan i rød-gule farver tegnede sig på skærmen og motoren blev slået bak, mens Slug'en susede ned gennem vandsøjlen. Jig-ekkoet standede et par meter over fisken, som resolut steg og hamrede på! Michael påpegede hurtigt, at det måtte være en gedde grundet fiskens horisontale udløb og få øjeblikke senere lå flot, fuldfed sommengedde i overfladen og gloede olmt på os. Vejningen sagde 5,1 kg. og fisken svømmede ned i dybet efter fotos og genudsætning.

Michael med den flotte gedde.

Vi var begge overraskede over og glade for vores succes i første dyp, og selvom det ikke var den sandart som vi havde håbet på, men i stedet den falske fisk for en sandartvertikalfisker, var vi tilfredse grundet de svære forhold. 

Vi byttede roller. Michael sad nu og ræsede rundt for at finde rovfiskene. Jeg valgte en 10" Fin-S i Mahi Mahi. Efter et par begivenhedsløse ekkoer, fandt Michael et fint ekko, som umiddelbart ikke rokkede sig, men efter lidt tid og stangvip steg den langsomt op til jiggen - og huggede! Jeg havde kontakt til fisken i et sekund, hvorefter krogholdet slap... Jeg bandede eftertrykligt og mistænkte sandart pga. fiskens adfærd - men hvem ved?

Vi higer og søger (ikke i gamle bøger) efter sandart.

Vi fiskede på omkring 20 gode ekkoer, som desværre kun inspicerede eller ignorerede vores gummifisk, og efter 5 timers kæmpen i vinden gav vi søen fred og sejlede i havn.

Turen var en succes i den forstand, at Michael fik en rigtig fin gedde i båden og vi formåede at kunne holde båden over fiskene på trods af de svære forhold - nu mangler vi bare nogle hugvillige bananer. Vi er klar til weekenden! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar