torsdag den 6. juni 2013

Fars dag på søen

Fars dag blev spenderet med det fædrende ophav på søen, hvor der skulle krydses klinger med junisandarterne. Vejret var fantastisk med sol og svag vind - ideelle forhold! Vi kom på søen først på formiddagen og søgte indledningsvist rundt på nogle toppe i midtsøen uden resultat. Vi ændrede plads et par gange og begyndte at finde pæne koncentrationer af sandart på skrænter med strukturer, som pynter og hård bund under land og der gik ikke længe før de første gösar fuldstændig inhalerede vores jigs. 

Hidsig hansandart foreviget inden geudsætning.

Dagen igennem huggede sandarterne stabilt hos os begge og enkelte jigs måtte sågar sendes til de evige grejkasser grundet afrevne shadhaler og iturevne kroghold.

En nostalgisk ur-jig kom også i løbet af dagen for enden af mit forfang: Fox Slayer i farven watermelon. Slayer'en var jiggen, som for år tilbage, gav Michael og jeg vores første vertikal-sandarter og har derfor for os en vis mojo (uden dog at stinke af hvidløg som Flapp'n Shad's mojo) for teamet. Slayer'en stod også for et par fisk, men må være blevet overhalet af jig-evolutionen, da jigs af nyere dato præsterede bedre denne dag. Men at pensionere Slayer'en fra min grejkasse grundet alderdom kommer ikke til at ske!

Gösta med Fox Slayer i watermelon.

Størrelsen på de fleste sandarter var beskeden, men enkelte sneg sig op over 2 kg. og den største var en fin dame på 3,0 kg. og 68 cm. De mindre sandart havde as usual ingen proportionsfornemmelse og kastede sig frygtløst over jigs i alle størrelser. Shad-jigs i chartreuse, brune og hvide nuancer med en rimelig livlig gang gav bedst denne dag. Dybden for sandarterne var stabil omkring 5,5-7,5 m. hele dagen.

Mini-gösta har inhaleret et Oekojig-hoved og en SPRO Komodo.

Dagens ubetingede bedste jig var Rip Shaker fra Fox Rage i farverne lemon tiger, salt and pepper og appleseed.

Rip Shaker'en i lemon tiger var on fire idag!

Vi sejlede i havn midt på eftermiddagen og var stegt godt igennem af middagssolen, men meget tilfreds med præmiereresultatet. Den værste fiskefeber var væk og min far havde fået en pæn håndfuld sandart gennem dagen. :) Alle fisk selvfølgelig genudsat!

Michael og jeg har planer om inden længe at opsøge nye jagtmarker i vores sandartsøgen og de første indledende forberedelser er begyndt med dybdekortstudering og elektronisk fiskeforberedelse med produktion af cirka-waypoint for interessante strukturer. Vi har hverisær en 5+ sandart på vertikalgrejet som mål for i år, så nu køres monster-jigs til pelagiske monster-sandart i stilling. Så må vi se, om vi kan stå for det fristende, charmerende og taknemlige bundfiskeri, og kæmpe fortrøstningsfuldt og nøjsomt i frivandet efter de større fisk. Vi kommer ihvertfald til at gøre et forsøg! :)

Dagens største sandart på 3,0 kg og 68 cm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar