søndag den 18. januar 2015

Aborre med dunk og pukkel

Årets først tur for teamet skulle være på søen efter sandart med døde skaller og fireball - og dette var planen indtil DMI fyrede middelvinden op fra 2 m/s til 7 m/s et døgn inden vi skulle afsted... Så var gode dyr rådne, men vi blev hurtigt enige om at en aborretur med levende agn var et udemærket bytte forholdene taget i betragtning.

Vi skaffede en skønsom blanding af skaller og brasen i aborremundrette størrelser og rullede mod spottet i morgenens mulm og mørke. Vi riggede begge en flåd- og en bundmedestang til for at have lidt at skifte hurtigt imellem. Tacklerne blev sendt ud og der gik ikke mange øjeblikke før mit flåd stoppede sin vandring på overfladens krusninger og bestemt blev trukket under. I modhugget var tværstop og tunge hovedryst. Fisken søgte mod siderne, tog udløb og var svær at presse imod en netningsmulighed. Fra dybet materialiserede sig endelig en rigtig flot, bredstribet aborre med en ordentlig dunk samt pukkel - ligesom de skal være! Michael nettede og der var ingen tvivl om, at det denne gang var min tur at indskrive en anstændig aborre PR.

Ny PR-aborre på 1700 g. og 42 cm.

Fisken blev vejet til 1700 g. og målt til kun 42 cm. Større aborrer i god kondition bliver tit meget højryggede (heraf pukkel), hvilket er et sundhedstegn og ikke noget der skal gemmes væk i Notre Dame!

Opad formiddagen vekslede vi rundt mellem bund- og flådmede, og aborrerne hapsede lystigt af vores agnfisk og det blev til en god håndfuld fisk lige omkring kiloet samt et par pænere som nedenstående.

Michael med en fin aborre over kiloet.

Efter middagstid blæste det mere op og appetitten hos aborrerene mindskedes gevaldigt. Huggene var meget forsigtige og svære at registere i blæsevejret. Det blev ikke til mange fisk i løbet af eftermiddagen. Vores tålmodighed slap op i takt med at lyset og følelsen i vores fingre forsvandt.

En super start på året og vi glæder os til at se, hvad den nye sæson ellers har af gode fiskeoplevelser i vente for teamet. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar