onsdag den 18. september 2013

Dag 2: Pelagisk succes i gösans rige

Temmeligt ristede grundet manglede søvn trillede vi, før fanden fik sko på, afsted mod et større vand med en lille, men grov, bestand af gös.

Meterologerne havde lovet vind opad formiddagen og regn - men morgenstunden var fin. Vi var en smule nervøse for benzinmotorens ve og vel, men den startede heldigvis i første forsøg. 

Solopgangen gjorde fine krumspring for vores skyld.

Vi var ikke alene på søen: en topudrustet Tracker-fiskemaskine med mange heste på hækken lå også og afsøgte søens dybere partier med vertikalpinden klar. Vi tog dette som et godt tegn - så var der nok noget at komme efter!

Den første halvanden time fyrerede vi rundt på søen i forskellige dybder for at lokalisere fisk, men uden at se et eneste ekko. Michael havde igen galant taget skipperpositionen og lod mig om at fiske. Vi håbede begge, at jeg kunne nå mit 2013-sandartmål.

Endelig, ikke langt fra søens dybeste hul, fik vi en seriøs banan på loddet på 10 m. over 20 m. Michael fik positioneret båden perfekt over fisken og Old Gold susede den i møde. De første håndledsvip reagerede fisken ikke på og umiddelbart syntes den at glide ud af ekkolodskeglen. En lille nedsænkning af jiggen og et lidt kraftigere vip fik pludselig fisken til at stige!

Hugøjeblikket.

Hugget var stenhårdt og fisken ruskede med hovedet samt tog et udløb på et par meter. Det var en fin fisk, men hvor fin var den? Fisken blev mere medgørlig og materialiserede sig langsomt i det humusfarvede vand. Michael nettede den til UG.

Der stirres ned i et seriøst vampyr-gab!

I båden blev den målt og vejet efter alle kunstens regler: Jublen brød ud da vægten indstillede sig 5,3 kg. (minus vejepose) og 82 cm. Endelig var målet nået!

Den nye PR på 5,3 kg. og 82 cm. studeres i detaljer.

Efter kunstigt åndedragt ved bådsiden og katapultering med hoved først tilbage i søen kunne vi følge fiskens nedstigning på ekkoloddet.

Farvel og tak!

Jeg skippede det meste af den resterende dag. Vi fik dækket rigtig meget vand, men der var langt mellem ekkoerne. Jeg fik dog luret en 5-6 stykker op på loddet, hvoraf et par virkelig var massive! Desværre besværliggjorde den tiltagende vind fiskeriet, så det var svært at blive liggende ovenpå fiskene i længere tid. En enkelt gedde omkring 4 kg. fik vi dog næsten i båden, men den slog sig af i overfladen. Fiskene virkede dog generelt ikke sønderligt interesserede og var kun oppe og kigge lejlighedsvist på jiggen. Vi tror, at det kan have haft noget at gøre det faldende tryk at gøre. Da store tunge dråber regn begyndte at falde omkring middag, besluttede vi sejle i havn.

Dette blev enden på vores hidtil mest succesfulde pelagiske weekend! Resultatet på halvanden dags fiskeri var meget over vores forventninger. Vi fik begge øvet os i skipperrollen med boat control, fanget flotte fisk og er blevet mange erfaringer rigere.

Vi håber på at kunne gentage turen i løbet efteråret!

4 kommentarer:

  1. Stort tillykke med den nye PR! Super flot fisk og det virker jo til, at I har fået skrevet jer ind, som ægte frivandsfiskere!

    Tak for en spændende beretning med godt billedmateriale!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg takker og selv tak for beretningen! Sverige har virkelig mange muligheder, da deres søareal med sandart er utrolig mange gange større end det danske, samt at man kan smide sin båd i de fleste søer.
      Hvis Michael og du har mulighed for det, skulle I prøve at køre jeres Magnus over på den anden side af Sundet. :)

      Mvh. /Nils

      Slet
  2. Stort tillykke Myling med din nye PR - den er mere end fortjent. Fandme godt gået :-).

    SvarSlet