mandag den 16. september 2013

Dag 1: Pelagisk succes i gösans rige

Teamet ankom til sommerhusbasen sent fredag aften og efter at have rigget båden til kunne vi lige nå nogle timers søvn.

Lørdagens mål var den samme mindre sø, som Michael tidligere havde haft godt pelagisk fiskeri. Vi var klar ved dæmringen og kunne i tyk tåge sejle ud på den spejlblanke sø.
Efter lidt indsporing på fiskedybden fandt vi det første lovende ekko. Jeg sad i fiskeposition og Michael styrede båden. En Westin Twinteez i favoritfarven Old Gold strøg ned på ekkoloddet og ekkoet strøg op og klampede på. En godkendt sandart på 2,5 kg. kickstartede turen. Efter et par fisk i samme kaliber byttede vi roller. I udkanten til søens dybeste hul fandt jeg et fint ekko på 10 m. over 13 m. Efter lidt fin-lir med jigbevægelsen steg ekkoet stille op og lavede et karatehug. Der var tale om en lidt bedre fisk, som først stod og ruskede kraftigt. Michael fik fisken presset op i tre meters dybde - men fisken slog pludselig bak og lavede et langt konstant udløb hele vejen ned til bunden og stillede sig! Det er det længste sandartudløb, som jeg nogensinde har oplevet, og vi var begge spændte på at se fisken i overfladen! Efter lidt mindre udløb gled en velkonditioneret sandart i nettet og vejet til 4,8 kg. og målt til 80 cm.

Michaels hårdkæmpende pelagiske sandart!
En glad genudsætning er en selvfølge!

Resten af formiddagen oplevede vi et stabilt fiskeri, hvor vi med jævne mellemrum fik sandart i båden optil 3.7 kg.
Sandarten skulle lige overbevises om et thalather-måltid!
TwinTeez'en i Slime virkede også!
3.7'er inden frokosten.

Ved middagstid brændte solen endelig igennem tågen og en skarp efterårssol hævede temperaturen behageligt. Vi gik i land for at strække ben og grille pølser, så vi kunne være klar til eftermiddagens fiskeri. Søen ligger omkranset af skov og langt fra større veje. Det var virkelig lækkert at nyde stilheden og den flotte natur!

Eftermiddagens fiskeri startede trægt, da vi havde svært ved at finde fiskene. De, som vi fandt, var ikke længere interesserede i TwinTeez og vi knoklede rundt et par timer uden resultat. Efter en del jigbytteri skulle en Savagear Sandeel i 20 cm. vise sig at kunne åle sig ind på sandartens hugreflex. En mindre, men helt perfekt fisk, genstartede det gode fiskeri.

Første sandart på Sandeel'en.

Vejret var helt sommerligt og vi hyggede hos gevaldigt med at finde bananer på loddet. Alle fisk fightede fortrinligt og vertikalpindene blev presset mod overfladen.

Gös-knäck i spöet!

Sidst på eftermiddagen fik jeg også et karatehug på Sandeelen og efter en fin fight kunne vi lande min hidtil største svenske gös på 4,7 kg. og 80 cm.

4,7 kg. og 80 cm.

Desværre fik benzinmotoren efterfølgende overophedningsproblemer, så vi måtte opgive den sidste times fiskeri - men vi var ovenud lykkelig over førstedagens resultat, hvor topfiskene vejede 4.8, 4.7, 3.7, 3.6, 3.5 og 3.3 kg. Vi fik kun enkelte småfisk og resten lå >2 kg.

Vi kunne ikke få armene ned over dagens gode fiskeri!

Dagen blev afsluttet med de fortjente, obligatoriske Olympia-pizza'er og en kold Paulaner.

Dagens antalsmæssige resultat.

Morgendagens fiskeri skulle spenderes på et større vand med en lille, men grov, bestand af gös. Jeg kan tease for, at en af os slog en PR og nåede endnu et af vores 2013-mål...

Fortsættelse følger om dag 2!

4 kommentarer:

  1. Det er altså super fint fisket det der drenge! Det kribler helt ustyrligt i vertikalarmen for at komme på vandet, men både Rasmus og jeg har været ude af kampen i snart lang tid nu grundet først det ene snart det andet... så er det godt at man kan følge lidt med på nettet :-) Glæder os til at høre om dag2!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mads og Rasmus,
      Jeg håber, at I snart kan komme på vandet og få styret jeres abstinenser! :) Dag 2 bliver uploadet i eftermiddag.
      Mvh. /Nils

      Slet
  2. Tillykke med det strålende fiskeri Myling. I er sgu nogle skrappe drenge. Flotte flotte sandbasser - endnu engang stort tillykke :-). Fra på fredag er mit skoleophold og eksamener afsluttet, så er jeg endelig en fri mand igen, og klar til efteråret og vinteren - vi ses helt sikkert på søen. Hygge

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Michael,
      Jeg takker! Det lyder godt, at du får mere tid til fiskeriet i den kommende fiskemæssigt gode periode. :)
      Vi finder en dag på søen sammen!
      /Nils

      Slet