søndag den 14. april 2013

Tåget og (u)dramatisk

...beskriver meget godt dagens fiskeri.

Michael og jeg var klar ved solopgang og tussede roligt ud på en enormt tåget sø i jagten på sandart. Vi havde gode forventninger til fiskeriet grundet den sidste turs fine resultat. Vi havde kun mikro-løjer og -skaller med, da vores lager er i rest. (Hvis nogen i øvrigt ved, hvor på Sjælland man kan skaffe en ordentlig omgang skaller i størrelse sandart, modtager vi meget gerne en mail!)

I tågen fandt vi meget sporadiske koncentrationer af bananer på bunden og vi fik indledningsvis hver en mindre sandart. Vi brugte lang tid på at søge rundt på mange forskellige pladser, men fiskene var ikke koncentrerede og generelt meget sky.

Eftermiddagsfisk - get in that net!

Tågen gjorde luften helt ufatteligt kold og vi frøs som hunde næsten hele formiddagen. Vi forsøgte os både med fireball og jigs i alverdens former og farver uden det store held. Først langt opad formiddagen lettede tågen og vi fandt en mindre stime fisk på bunden. Michael fik en halvandenkilos sandart på en Rozemeijer Octotail. Sandarten skulle selvfølgelig afkroges og genudsættes. Nu til dramatikken: Da Michael griber om fisken for at kunne løsne jigkrogen, giver fisken et slag med hovedet og en Twinex-stinger sidder nu solidt plantet i Michaels tommelfinger. Fisken basker lystigt videre og krogen vrikker godt i tomlen...



Jeg får gravet en saks og cutter frem og klipper forfanget til stingeren, så Michael bliver befriet for fisken. Krogspidsen sidder dybt i fingeren, men kan lige præcis presses igennem, så modhagen kommer ud. (Jeg skal hilse at sige, at fingerhuden er som læder og det kræver virkelig kræfter at presse en krogspids ud igen - hatten af for Michaels smertetærskel og beherskelse!) Jeg klipper krogspidsen og fingeren kan afkroges og genudsættes.

En af dagens bedre fisk.

Forbundet og frysende fisker vi videre. Tågen letter endelig og temperaturen stiger til mere humane varmegrader. Fiskene liver, som vi, en smule op. Vi finder til sidst melodien og får med fælles slid landet en håndfuld gösar optil 2,7 kg. Det er et godkendt resultat, selvom vi virkelig sled i det træls vejr for hver eneste fisk og de korte hugperioder blev aldrig med rigtig bonanza-dramatik (foruden Michaels krogede finger).

Iglefyldt bundfræser af en sandart!

Første på eftermiddagen begyndte vinden at blæse med optil 15 m/s i stødene og det blev umuligt at positionere båden ordenligt, så vi tussede i havn efter endnu en sandartsøndag, som altid bliver mere spændende end en sløv sofasøndag! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar