søndag den 7. april 2013

Forløsning !

Ahhh - forår i luften! Endelig begyndte isen at gå på flere søer og der kan fiskes sandarter igen. Teamet har ikke luftet vertikalgrejet siden sidst i december, men nu skulle der fiskes. Vi havde ugen igennem holdt øje med den udvalgte søs hastigt svindende islag (tak til Howald) og vurderet, at lørdag var dagen, hvor årets første sandarttur skulle være en realitet.

Vi ankom til søen tidligt fulde af opsparet fiskefeber. Nattens frost og det stille vejr havde resulteret i en centimetertyk is på hele den midterste del af søen, men der var dog isfri områder i en lille del af søen omkring bådpladsen.

Morgensol over søen, bemærk det tynde islag i baggrunden.

Overfladevandtemperaturen var omkring 3 grader og på grund af det kolde vand fravalgte vi de traditionelle gummijigs til fordel for fireballfisket død agn. Nils havde rippet fryseren for en godtepose fuld af små skaller, løjer og brasner. Han valgte at fiske med et traditionelt krog-fireballhoved, mens jeg satsede på et Vectra Vertical fireballhoved. Vi har før diskuteret, om det ene er bedre end den anden og nu kunne vi jo se, om der var markant forskel, når dagen var omme.
Dagens første sandart på Fireball.

Efter kort tids søgen langs iskanterne finder vi fisk på bunden og efter yderligere lidt søgen finder vi også nogen, som vil hugge. Nils lægger ud med en fin 2 kg. sandart og kort tid efter får jeg een i samme størrelse. Dagen er nu reddet med sandart til os begge allerede efter en halv times fiskeri, men der er selvfølgelig ingen grund til at stoppe her.

Det viser sig hurtigt, at dagens dybde er omkring 8-9 m. og at fiskene står meget koncentreret på ganske små områder. I løbet af formiddagen finder vi 3 sådanne områder, som holder fisk, og det er helt fantastisk at være tilbage til vertikalfiskeriet efter en lang vinter. Vi misser en del hug, da de varierer mellem meget forsigtige og knaldhårde hug, som man ellers tror kun hører juni til. Alle fisk er af pæn størrelse og vi ser slet ikke noget til de små sandarter, som der ellers plejer at være rigeligt af i søen.
Et rigtig juni-hug!
Fin fisk på 2,5 kg.

Da vi sejler ind for at  strække ben omkring middagstid, har vi fanget 14 sandarter med en snitvægt omkring de 2 kg. og 2 pæne aborrer omkring 700 gram. Mens vi sidder på land og hygger i den lune forårssol blæser det op ude over søen og på en halv time er stort set al isen væk. Nu er der pludselig adgang til alle søens pladser, så vi smutter ud igen. Der er også andre, som har indestængt fiskefeber, så nu var der 5 både på søen. Vi hilste på Team Ivertic, som også var ude i det gode vejr og lufte thalatherdyrene i deres Magnus-jolle.
Blandt de andre både var et hold fiskere, som bestemt ikke havde hørt om aflivning af fangne fisk til hjemtagning. Den ene sandart efter den anden blev afkroget og levende smidt i bunden af båden... Meget frustrerende at overvære!

Aborrene ville også lege med!

Ud på eftermiddagen er fiskene mere spredt og den tiltagende vind gør at der skal arbejdes lidt mere for sagen, men fiskene hugger stadig, dog lidt mere sporadisk. Omkring 16.30 sejler vi ind og kan se tilbage på en fantastisk dag, hvor solen bed i kinderne, mens vinden rev i næsen og fiskene var i hopla. Alt i alt en fantastisk start på 2013 sæsonen. Resultatet blev 22 sandarter med en snitvægt nær de 2 kg., 6 aborrer på 600-700 gram og een enkelt gedde omkring 4 kg., som selvfølgelig blev nænsomt afkroget i nettet og genudsat ligesom alle de øvrige flotte fisk, som gjorde denne dag så vellykket.

Sol og sandart, hvad mere kan man ønske sig?
Sandart på 2,6 kg. (Red. Nils: Bemærk mit 
idiotiske træk ikke at have lukket min 
redningsvest. Det er for dumt!)

NB: Kampen mellem konventionelt fireballhoved og Vectra Vertical endte stort set uafgjort - måske med en lille overvægt til Fireballen.

Gösta hilser på inden genudsætning!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar