søndag den 21. april 2013

Bundfræsere på skrænterne

Søndag=fiskedag!

En flok af Ni(e)ls'er var idag på søen for, at Niels og Nils O kunne få deres sæsonstart med vertikalgrejet. Rygtet fra ligesindet gös-fantast sagde, at gummijiggen havde fået overtaget på sandarternes menukort. Vi efterprøvede hypotesen fra den solbeskinnede morgenstund og Nils O fik hurtigt den første art på en limetreuse Fin-S. Fireball'en gav kun falske sandarter (mindre gedder). Det var ikke meningen - afkrogning i vandet var en selvfølge. Jigs var nu på alle forfang.

Nils O i fin stil fra morgenstunden.

Vejret var lækkert først på formiddagen og vi cruisede ubesværet op og ned af søens skrænter. Fiskene befandt sig på 7-9 m. omkring skrænter og pynter tæt under land. Niels og jeg selv fulgte hurtigt trop med både sandarter og aborrer i beskeden størrelse, men vi var igang!

Omkring middagstid kom vinden - og den holdt 95% af søen i et blæsende jerngreb med skummende bølgetoppe. Vi og de andre både på søen klumpede os sammen tæt under land i læsiden. Efter et par sving op og ned ad dybdekurverne tikkede en fin klump gode ekko'er ind på bunden og et par sekunder efter fik Niels et rigtig godt hug. Efter lidt tovtrækkeri kom en fin sandart omkring 2,5 kg. med en Fin-S fuldstændig inhaleret til overfladen.

Niels viser gode takter. 

Under fighten fik jeg selv et rigtig junihug og en snoekbaars i samme størrelse gjorde ikke megen væsen af sig før den kom til overfladen. Så tog fanden ellers ved den: den tog et kraftigt udløb - lige ind i min transducerstang, så den med et brag blev slået af rælingen. Jeg væltede rundt for at redde det ene (fisken) og det andet (transducerne fra elmotorpropellen). Begge blev reddet og fisken kunne efter endt afkrogning svømme tilbage til bunden med en smule hovedpine, gætter jeg på.

Arkivfoto fra dette forår med similær sandart til dagens
pænere fisk.

Resten af dagen gik med mindre hugperioder og mindre iglefyldte bundfræser-sandarter, men vi havde fint med action og godt humør i båden. Fin-S'en i grønne og røde nuancer var alt overlegent. Det var rart at fiske med jig igen efter fireball-epoken siden efteråret.
Området med læ blev mindre og mindre i takt med vindens tiltag, og vi måtte til sidste kapitulere overfor en voksende koncentration af både, svindende koncentration af hugvillige fisk og besværlig boat control. Vi fyrede midt på eftermiddagen i medvind på frådende bølgetoppe i havn godt tilfredse med dagens resultat!

Niels og Nils O fiskede godt og fik en fin vertikalsæsonstart og jeg hyggede mig med guiderollen. Allerede på vej hjem i bilen blev de kommende vertikalture diskuteret. Vi er klar på t-shirtvenligt vertikalfiskeri til sommer! :)

Kom sol, kom sommer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar