lørdag den 16. marts 2013

Skæggede rovfisk i tågen

Igår fredag d. 15/3 var teamet igen på Sundet efter torsk. Vejrudsigten havde lovet svage vinde og strømmen skulle være moderat, og vi glædede os til en solrig dag. Desværre satte en tyk tåge en stopper for solen og tågen lå klam omkring båden det meste af dagen. Gårsdagens fiskeri havde været godt oppe nord for Helsingør ifølge skipper. Ved 8-tiden sejlede Antares, med os stationeret agter og 35 andre på båden, nordpå. Desværre forbød tågen skipperen at søge til gårsdagens produktive pladser. Vi indledte fiskeriet på svenskesiden med 25 m. vand og svage lodninger af torsk.

Jeg havde planer om igen at forsøge mig med bundmede og hele sild. Michael ville forsøge sig med kastegrejet og torskeforfang. Sildene var svære at skaffe, men ved fælles hjælp fik jeg 7-8 stykker i kurven til medefiskeriet. Michael havde småtorsk til at hugge på sin kastepirk+forfang i næsten hvert kast, men desværre var størrelsen meget beskeden, så de røg ud.

Torskemede-riggets opbygning.

Opad formiddagen lettede tågen en smule og skipper rykkede båden ud mere centralt i Øresund. Nu kom der mere gang i fiskeriet. Michael fik et par godkendte torsk på kastegrejet og andre på både pirke- og kastesiden fik pænt med torsk optil 4,5 kg. Min sild bumpede lystigt henad bunden og blev indimellem inhaleret af en torsk som ikke kunne stå for den ægte vare. Hugmønsteret var, at torsken første pillede svagt ved silden med små hug i linen, hvorefter den skulle have 5-10 sekunders friline og efterfølgende stille opstramning. Mærkede man modstand var det bare at fyre et modhug af i bedste vertikalstil. Gennemsnitsstørrelsen på torskene fanget på bundmede var på dagen højere end for kaste- og pirkefiskeriet og jeg havde ingen fejlkrogninger.

Sidst på dagen byttede vi stænger - Michael medede og jeg kastefiskede. Der skulle ikke gå mere end et kvarter inden Michael havde interesse ved sin sild og efter et solidt modhug og fight kom dagens største torsk på 3,5 kg. i båden - flot fisk!

Jeg havde en sidste monstersild (+25 cm.) tilbage i kurven og i det sidste drev lokkede den i dybet. Jeg fik et meget atypisk hug, hvor fisken med det samme strammede linen op og kort tog line i et kraftigt jævnt træk. Jeg nåede desværre ikke et modhug og silden kom retur med brede tandmærker - æv!

Monstersilden med battle wounds.

Vi blev ringet i havn og Antares satte kursen imod Helsingør. Vi var godt tilfredse med resultatet og kunne igen komme hjem med lidt friskfanget fisk til familien, hvilket hører til sjældenhederne da vi primært er catch & release-fiskere.

Nu håber vi bare på tøvejr, så de ferske søer kan blive frie og sandarten jagtet. Og hvis ikke isen er væk før vores fiskefeber vender tilbage, må vi jage Sundets skæggede rovfisk igen - og det er ikke af vejen! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar