torsdag den 29. november 2012

Filmanmeldelse: Dropshot - Dietmar Isaiasch Special


  • Fishing-DVD: Dietmar Isaiasch Special Dropshot (2009)
  • Længde: 80 minutter.
  • Sprog: Tysk
  • Undertekster: Ingen

Denne film er en introduktion til dropshot-metoden med Dietmar Isaiasch som vært.

Indledningsvis forklarer Dietmar, at han vil beskrive teknik, grej og tips indenfor metoden. Han vil både praktisere og beskrive dropshot fra drivende og opankret båd og fra land. Så ved man, hvad man kan forvente! Filmen er meget grunding i beskrivelserne både fra båd og fra land. Den forklarer om forskellige dropshotstænger, hjul, fletliner, forfangstyper, kroge og sænkvægte. Især beskrivelsen af de forskellige jigtyper og farver er rigtig god. I filmen er indlejret video af de forskellige jigs agn i vandet mens der forklares om dem – det er super godt så man kan se deres bevægelser og forstå deres forskellige fordele.

Filmen er professionelt udført og lydspor, kameraføring og grafik er i fin kvalitet. Filmen har den rette balance mellem teori, praktik og fisk, så man får noget ud af at se den og samtidig ikke falder i søvn. Dietmar fanger fint med aborrer og sandart gennem hele filmen. Afslutningsvis i filmen er en sekvens, hvor han fanger en række monster aborrer på >50 cm. i et havneområde. Fiskene er så store, at selv en erfaren rovfiskeren, som Dietmar, får sved på panden og bliver lidt febrilsk i sine bevægelser – det er et bevis på euforien, som det hele handler om!

Jeg vil anbefale filmen til alle, som vil i gang med dropshotfiskeriet og vil have alle de grundlæggende falsetter af metoden beskrevet grundigt og spændende. Det kræver desværre, at man kan forstå tysk. Det er dog ikke svært tysk, så har man lidt tyskkundskaber, er det nemt at forstå.

Jeg rater den til 4/5.

1 kommentar:

  1. Hej Lucio
    Den film vil jeg meget gerne låne ved lejlighed.
    Mvh Rasmus

    SvarSlet