søndag den 18. november 2012

Grejnyheder 2013

Jeg har haft mulighed for at bladre lidt i de nye 2013-kataloger for de gængse grejproducenter. Herunder vil jeg nævne nogle af de nyheder, som jeg fandt interessante:

  • Fairpoint:

Edge 3776 Vertical Jigging 6'2" 21-40 g. 
En kraftigere udgave af Edges første bud på en vertikalstang. Stangen er designet i samarbejde med Jörgen Larsson. Jeg har brugt den lette udgave 14-21 g. hele den forgangne sæson, og har været meget tilfreds med stangen. Men den er for klejn til de lidt større jigs til det pelagiske- og fireball-fiskeriet, så derfor vil den kraftigere udgave være fuldt berettiget til den stigende efterspørgsel på grej til de store jigs og predatorer. 

Edge 3776 Dropshot 8' 10-28 g.
Dropshot er et af de helt store metode-buzz words for tiden. 3776 Dropshot er en stang med gode detaljer, som justerbar vægtafbalancering i baghåndtaget og komplet blottet klinge ved hjulholderen. Jeg har indtil nu fisket med en billigere SPRO-dropshotstang og det bliver interessant at vurdere om stangens formodede fordele retfærdiggør dens højere pris end SPRO-stangen. 

Westin TwinTeez 
Westin's bud på en split tail-jig TwinTeez  på ambitiøse 6" og 8" ala klassikeren Fin-S. Hele 18 farver i sædvanlig Fairpoint-stil med navne som "Confused Tomato", som enhver ved hvordan ser ud... Jiggen er formstøbt med udstandsning runde jighoveder og inkluderet i jigpakkerne er raslestave af glas med stålkugler, hvilket giver jiggen udvidede anvendelsesmuligheder straight out of the package.

  • Svendsen Sport:

Savagear Butch Deep Diver
Butch wobleren, som har et par år på bagen, har i år fået en renæssance med rigtig stor hype i artikler og sociale medier. Familien bliver udvidet med en dybdegående udgave på 16 cm. 49 g.  der har en arbejdsdybde på 4,5-6,5 m. som udgangspunkt. Dørgefolket vil glædes!

Savagear Herring Shad
3D-teknologi og brakvandsgeddernes glubende appetit og store indtag af sild har affødt denne jig på 16, 19 og 25 cm. På billederne ser støbningen meget naturalistisk ud. Det bliver spændende at se den "live". Den vil uden tvivl få sine fans blandt fiskere og gedder i Rügen... 
Jiggen fås både i loose body og ready-to-fish udgave.


  • Pure Fishing:

SvartZonker McCelly og McCelly Deep
Svenske Claes "SvartZonker" har indgået samarbejde med ABU og har fået produceret en del af sine populære jerks og woblere samt en stangserie. 
McCelly er en wobler på 14 cm. og 62 g. eller 17 cm. og 78 g., som har en fed vuggende gang og kan både dørges og spinnes og fås i en del fede anderledes farver, som vidner om et velproduceret agn med tanke bag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar