tirsdag den 31. december 2013

Kuldslåede sandarter og fremad 2014

Michael og jeg havde som team ikke haft en tur siden engang i september, så det skulle der gøres noget ved mellem jul og nytår! Selvom vejret ikke var det bedste tog vi på søen efter en vintersandart for at slutte fiskeåret af.

Efter at have øset en kubikmeter vand ud af båden søgte vi meget rundt på søen for at finde fiskene. Vi fandt til sidst fiskene, men magen til træls sandarter skal man lede længe efter... Efter at have brugt næsten alle døgnets lyse timer på søen kunne vi notere en hugperiode på et kvarter, som gav Michael to sandarter, og en sandart til mig i 11. time, som kun lige reddede æren. Alle sandarter var i beskeden størrelse. En nultur blev det ikke, men vi havde håbet på lidt bedre fiskeri. 

Lille gös luner lidt - men ellers var det fandme koldt!

Det var dog fedt igen at komme ud efter lang tids fisketørke og få luftet vertikalpindene - Vi fik diskuteret, hvad vores fisketid i det nye år skal spenderes på og hvilke mål vi vil sætte os.

Vi fryser og kæmper til det sidste!

For at gøre status over det forgangne år fik vi hverisær opfyldt vores vigtigste mål med en sandart på +5 kg., hvor Michael stod for en herboende brutal fisk på 6,22 kg. og 83 cm. og jeg selv fik luret op en svensk gös på 5,20 kg. og 82 cm. 

Vores sandart-mål i 2014 bliver nye sandart-PR'er for os begge. Vores andre mål for gedde +10 kg. og aborre +1,5 kg. blev ikke indfriet - dog er det minimalt med fisketid, som vi har investeret i de to arter... Derfor består disse mål til 2014.

I 2014 vil vi prøve at komme mere på søen, selvom det kan være svært at finde tiden grundet arbejde og uddannelse - men vi vil arbejde mod mere fiskeri! Efteråret har dog været ekstremt katastrofalt rent fisketidsmæssigt og det kommende år skulle vi gerne være mere aktive både på søen og her på bloggen.

Vi vil bruge størstedelen af vores sandartfiskeri i frivandet efter de større fisk både i Danmark og Sverige. Gedderne vil vi også forsøge at tage med pelagisk vertikalfiskeri eller med dørg med store kunstagn, selvom vi ikke har de store erfaringer med dette. Aborrerne skal tages med dropshot eller jigs og vi har et par spots, som skulle kunne producere grove fisk.

Vi vil takke vores faste læsere og medbloggere for at følge med i 2013 samt ønske knæk og bræk og på gensyn til alle i 2014!

Hårde hug og knagende stænger til alle!

onsdag den 25. december 2013

LFT ønsker glædelig jul

Michael og undertegnede bag Lucio Fishing Team vil ønske vores læsere og medbloggere en glædelig jul!

Teamet har mulighed for en fællestur mellem jul og nytår, men om det bliver i ferskvand eller på Sundet er endnu ikke bestemt. Rapport kommer!

Omkring nytår vil vi gøre status over fiskeriet i 2013 og se frem mod forventningerne til 2014.

søndag den 17. november 2013

Kolde sandarter

Endelig åbnede muligheden sig for en søtur efter sandarten.

Jeg var på søen med min far fra morgenstunden. Vejret var dog ikke helt som forudset: regnen faldt tungt og vinden var lidt frisk, men fiskes skulle der! Stængerne var rigget til med fireballs og døde skaller, som plejer at være medicinen til vertikalfiskeriet om efteråret.

De første timer gik med at forsøge at finde fiskene. Mange af de tidligere produktive efterårspladser holdt ikke fisk og der gik længe før vores agn kom i vandet. På en blød skrænt stod 2-3 ekkoer sammen og efter at have fisket længe på dem, huggede en mindre gös skallen. Resten af ekkoerne på pladsen stod total statiske på bunden og kunne ikke lokkes.

Lille sandart overlistes.

Vi prøvede mange pladser, men måtte vende tilbage til det ene område, hvor vi tidligere havde fået fisk for at finde fiskbare ekkoer i små stimer. Vi fik fravristet søen lidt mindre sandart og gedder, så fisk fik vi da - men fiskeriet blev aldrig rigtig godt. Vi valgte at slutte turen først på eftermiddagen, da vi frøs bravt og vinden blev kraftigere.

Dagens største gedde.

Resultatet blev 8 sandart optil 1,5 kg. og 3 gedder optil 2,5 kg.

Kold sandart.

søndag den 27. oktober 2013

Uophidsende udsigter

Efteråret er en fantastisk tid for rovfiskeren: temperaturerne falder, vandene klarer op og rovfiskene skal æde sig i god kropsmæssig stand til vinteren. Vi kan se på ligesindede blogs, at rovfiskeriet er ved at stikke af i den rigtige retning med mange fine fisk i bådene.

For vores team ser fiskemulighederne de kommende måneder sorte ud. Vores engagement i uddannelse og arbejde er prioriteret højt - det er vores valg, men dermed ikke sagt at søen ikke lokker...

Vi har som team ingen planlagte ture den kommende tid - men håber alligevel på, at der åbner sig en uventet mulighed uden planer om uddannelse, arbejde og stormvejr! :)

fredag den 18. oktober 2013

Efterårsørreder

Fiskemulighederne for teamet har været utrolig træge den sidste måned! :(

Den snart overståede efterårsferie er delvist blevet spenderet på hyggeligt familiebesøg på Djursland. Jeg havde pakket lidt agn og waders, da området godt kan kaste en havørred eller to fra kysten af sig.

Fiskeriet foregår på det lave vand, hvor man lister rundt og kaster til blæretangsbuske - indianer-style. Det virker i starten håbløst at vade rundt i knædybt vand og kaste efter meget små strukturer - men havørrederne findes der ikke desto mindre. Min foretrukne agn til indianerfiskeriet er en Mepps 2-spinner spundet ind tæt på overfladen.

Denne feries fiskeri gav desværre kun 6 undermålere og en enkelt målsfisk mistet - men det var dejligt igen at komme ud efter så lang tids fisketørke!

Nedenstående billede er en efterårsørred fra tangbuskene, som jeg overlistede for år tilbage.


Teamet håber på mere tid til fiskeri den kommende tid...

søndag den 22. september 2013

Aborreaften

Teamet kunne lige nå et par timers fredagsfiskeri efter aborre inden solnedgang.

Det første ellers så sikre spot var tomt, så vi susede videre til en stenet skrænt, hvor der plejer at gemme sig lidt rovfisk. Michael satsede på dropshotjigs og jeg forsøgte mig med dropshotfisket løje.

Gummijig og kødjig.

Michael fik hurtigt vækket aborrerne og en håndfuld fine fisk optil 400 g. kom i båden. Jeg kunne ikke kroge fiskene, da de nok ikke har kunnet gabe over løjen. Jeg havde håbet på større aborre, men efter flere missede hug og en minigedde blev jeg utålmodig og der røg også jig på min krog.

Vi fik begge en god håndfuld aborrer optil 820 g., mens lyset svandt. De store aborrer var ikke hjemme i aften, men det var en super afslappende og hyggelig start på weekenden!


Solnedgangen over søen var heller ikke at kimse af... :)

Sundown og søblik.

onsdag den 18. september 2013

Dag 2: Pelagisk succes i gösans rige

Temmeligt ristede grundet manglede søvn trillede vi, før fanden fik sko på, afsted mod et større vand med en lille, men grov, bestand af gös.

Meterologerne havde lovet vind opad formiddagen og regn - men morgenstunden var fin. Vi var en smule nervøse for benzinmotorens ve og vel, men den startede heldigvis i første forsøg. 

Solopgangen gjorde fine krumspring for vores skyld.

Vi var ikke alene på søen: en topudrustet Tracker-fiskemaskine med mange heste på hækken lå også og afsøgte søens dybere partier med vertikalpinden klar. Vi tog dette som et godt tegn - så var der nok noget at komme efter!

Den første halvanden time fyrerede vi rundt på søen i forskellige dybder for at lokalisere fisk, men uden at se et eneste ekko. Michael havde igen galant taget skipperpositionen og lod mig om at fiske. Vi håbede begge, at jeg kunne nå mit 2013-sandartmål.

Endelig, ikke langt fra søens dybeste hul, fik vi en seriøs banan på loddet på 10 m. over 20 m. Michael fik positioneret båden perfekt over fisken og Old Gold susede den i møde. De første håndledsvip reagerede fisken ikke på og umiddelbart syntes den at glide ud af ekkolodskeglen. En lille nedsænkning af jiggen og et lidt kraftigere vip fik pludselig fisken til at stige!

Hugøjeblikket.

Hugget var stenhårdt og fisken ruskede med hovedet samt tog et udløb på et par meter. Det var en fin fisk, men hvor fin var den? Fisken blev mere medgørlig og materialiserede sig langsomt i det humusfarvede vand. Michael nettede den til UG.

Der stirres ned i et seriøst vampyr-gab!

I båden blev den målt og vejet efter alle kunstens regler: Jublen brød ud da vægten indstillede sig 5,3 kg. (minus vejepose) og 82 cm. Endelig var målet nået!

Den nye PR på 5,3 kg. og 82 cm. studeres i detaljer.

Efter kunstigt åndedragt ved bådsiden og katapultering med hoved først tilbage i søen kunne vi følge fiskens nedstigning på ekkoloddet.

Farvel og tak!

Jeg skippede det meste af den resterende dag. Vi fik dækket rigtig meget vand, men der var langt mellem ekkoerne. Jeg fik dog luret en 5-6 stykker op på loddet, hvoraf et par virkelig var massive! Desværre besværliggjorde den tiltagende vind fiskeriet, så det var svært at blive liggende ovenpå fiskene i længere tid. En enkelt gedde omkring 4 kg. fik vi dog næsten i båden, men den slog sig af i overfladen. Fiskene virkede dog generelt ikke sønderligt interesserede og var kun oppe og kigge lejlighedsvist på jiggen. Vi tror, at det kan have haft noget at gøre det faldende tryk at gøre. Da store tunge dråber regn begyndte at falde omkring middag, besluttede vi sejle i havn.

Dette blev enden på vores hidtil mest succesfulde pelagiske weekend! Resultatet på halvanden dags fiskeri var meget over vores forventninger. Vi fik begge øvet os i skipperrollen med boat control, fanget flotte fisk og er blevet mange erfaringer rigere.

Vi håber på at kunne gentage turen i løbet efteråret!

mandag den 16. september 2013

Dag 1: Pelagisk succes i gösans rige

Teamet ankom til sommerhusbasen sent fredag aften og efter at have rigget båden til kunne vi lige nå nogle timers søvn.

Lørdagens mål var den samme mindre sø, som Michael tidligere havde haft godt pelagisk fiskeri. Vi var klar ved dæmringen og kunne i tyk tåge sejle ud på den spejlblanke sø.
Efter lidt indsporing på fiskedybden fandt vi det første lovende ekko. Jeg sad i fiskeposition og Michael styrede båden. En Westin Twinteez i favoritfarven Old Gold strøg ned på ekkoloddet og ekkoet strøg op og klampede på. En godkendt sandart på 2,5 kg. kickstartede turen. Efter et par fisk i samme kaliber byttede vi roller. I udkanten til søens dybeste hul fandt jeg et fint ekko på 10 m. over 13 m. Efter lidt fin-lir med jigbevægelsen steg ekkoet stille op og lavede et karatehug. Der var tale om en lidt bedre fisk, som først stod og ruskede kraftigt. Michael fik fisken presset op i tre meters dybde - men fisken slog pludselig bak og lavede et langt konstant udløb hele vejen ned til bunden og stillede sig! Det er det længste sandartudløb, som jeg nogensinde har oplevet, og vi var begge spændte på at se fisken i overfladen! Efter lidt mindre udløb gled en velkonditioneret sandart i nettet og vejet til 4,8 kg. og målt til 80 cm.

Michaels hårdkæmpende pelagiske sandart!
En glad genudsætning er en selvfølge!

Resten af formiddagen oplevede vi et stabilt fiskeri, hvor vi med jævne mellemrum fik sandart i båden optil 3.7 kg.
Sandarten skulle lige overbevises om et thalather-måltid!
TwinTeez'en i Slime virkede også!
3.7'er inden frokosten.

Ved middagstid brændte solen endelig igennem tågen og en skarp efterårssol hævede temperaturen behageligt. Vi gik i land for at strække ben og grille pølser, så vi kunne være klar til eftermiddagens fiskeri. Søen ligger omkranset af skov og langt fra større veje. Det var virkelig lækkert at nyde stilheden og den flotte natur!

Eftermiddagens fiskeri startede trægt, da vi havde svært ved at finde fiskene. De, som vi fandt, var ikke længere interesserede i TwinTeez og vi knoklede rundt et par timer uden resultat. Efter en del jigbytteri skulle en Savagear Sandeel i 20 cm. vise sig at kunne åle sig ind på sandartens hugreflex. En mindre, men helt perfekt fisk, genstartede det gode fiskeri.

Første sandart på Sandeel'en.

Vejret var helt sommerligt og vi hyggede hos gevaldigt med at finde bananer på loddet. Alle fisk fightede fortrinligt og vertikalpindene blev presset mod overfladen.

Gös-knäck i spöet!

Sidst på eftermiddagen fik jeg også et karatehug på Sandeelen og efter en fin fight kunne vi lande min hidtil største svenske gös på 4,7 kg. og 80 cm.

4,7 kg. og 80 cm.

Desværre fik benzinmotoren efterfølgende overophedningsproblemer, så vi måtte opgive den sidste times fiskeri - men vi var ovenud lykkelig over førstedagens resultat, hvor topfiskene vejede 4.8, 4.7, 3.7, 3.6, 3.5 og 3.3 kg. Vi fik kun enkelte småfisk og resten lå >2 kg.

Vi kunne ikke få armene ned over dagens gode fiskeri!

Dagen blev afsluttet med de fortjente, obligatoriske Olympia-pizza'er og en kold Paulaner.

Dagens antalsmæssige resultat.

Morgendagens fiskeri skulle spenderes på et større vand med en lille, men grov, bestand af gös. Jeg kan tease for, at en af os slog en PR og nåede endnu et af vores 2013-mål...

Fortsættelse følger om dag 2!

fredag den 13. september 2013

Afsted på fiskeweekend!

Michael og jeg har taget en hurtig beslutning grundet den fine vejrudsigt med svag vind og triller i aften mod Sverige. Planen er over weekenden at følge op på Michaels gode pelagiske ture i det svenske. Vi er SÅ klar, så må vi bare håbe, at gösarne er det samme!

Vi giver den gas i det svenske!

Rapport om turen kommer!

tirsdag den 10. september 2013

7-9-13 i Sverige

Sidste weekends planlagte hvar-tur på Øresund blev desværre aflyst pga. dårligt vejr, så det var efterhånden lang tid siden teamet sidst havde været ude.

Mens det meste af Danmark var i oprør over datoen 7-9-13, fik jeg lige tid til en fisketur i det svenske. Vejrudsigten havde lovet en del vind, så valget faldt på en mindre sø, som jeg efterhånden har besøgt en del gange. Den holder godt med fisk, men der kan være langt mellem de store eksemplarer.

Jeg kørte tidligt om morgenen inden solen var stået op, hvilket resulterede i, at jeg mødte 2 vildsvin, som gik og rodede rundt på en mark lige op til vejen. Det er anden gang i år jeg møder disse fascinerende dyr på vej til søen. Vel fremme ved søen opdager jeg, at vandstanden er så lav at rampen næsten er helt fri af vandet. Det giver lidt problemer med søsætningen, så jeg ender med at bakke bilen næsten ud i søen og så går det lige præcis.

Resolut hug af fin fisk på lavt vand

Fiskeriet starter lidt trægt. Jeg har ligesom de sidste par gange en 8” Westin TwinTeez for enden af linen. Denne gang i farven ”Bass Orange”, men da de 2 første pæne ekkoer bliver skræmt af jiggen, skifter jeg til min personlige favorit farve ”Old Gold”. Næste ekko stiger resolut og hugger; en fin fisk omkring 2 kg, så er dagen ligesom i gang.

Op af formiddagen kommer der en del andre både på søen. På et tidspunkt er jeg omgivet af 3 fine Quintrex både, heriblandt en af de mere kendte gösfiskere fra det svenske blogmiljø. Det tager jeg som et godt tegn. Jeg havde ikke forventet at møde de ”professionelle” på denne lille sø.
Et par proffer i Quintrex'ere.

De fleste ekkoer er mindre fisk, men pludselig dukker et af de bedre op på skærmen! I første omgang reagerer fisken overhovedet ikke på jiggen, så jeg må rundt og finde den igen. Denne gang følger den med og efter lidt betænkningstid hugger den. Dagens største gös er en realitet 4,2 kg. vejer den inkl. vejeposen, så det er vel omkring de 4 kg. uden pose. Den måles til 68 cm. inden den returneres.
Dagens største returneres

Hug over 15 m. vand.

Omkring kl. 13 blæser det efterhånden så meget, at jeg vælger at give op.
Dagens samlede resultat blev 5 gös med 4 kg og 2,6 kg som de største, de øvrige fisk var 1,5 - 2 kg. og jeg mistede desværre også et par stykker. Alt i alt en godkendt tur, hvor jeg fik øvet mig yderligere på det pelagiske fiskeri. Det var også interessant at se, hvordan svenskerne praktiserer fiskeriet. En af de markante forskelle er, at de sejler meget hurtigt, når de søger efter fiskene. Jeg vil gætte på 3+ knob, jeg selv ligger kun omkring de 2 knob. Det kræver nok lidt mere erfaring eller motorkraft at styre tilbage over ekkoerne ved den høje hastighed - men dækningsgraden af vand er markant større, hvilket i sidste ende må give flere fisk i båden. Så måske man selv skulle prøve at give motoren lidt mere gas næste gang! :) Teamet klør på med det pelagiske!

En af dagens lyspunkter.
Endnu en omkring de 2 kg.

onsdag den 28. august 2013

Tobis in the bank

Teamet har i mandags været på en resultatsløs aftentur efter den pelagiske sandart, hvor turens mest sindsoprivende oplevelse var en mindre mistet gedde. Vi havde store problemer med at finde brugbare ekko'er at fiske på og når vi endelig gjorde, ville de de kun inspicere jiggen. Vi giver gösan en pause indtil vandtemperaturen er faldet faldet lidt.

For at prøve noget nyt har vi tilmeldt os en hvar-tur med turbåd i Øresund på søndag. Jeg har ikke fanget hvar før og Michael har kun en undermåler fra Vestkysten på samvitigheden, så vi vil begge gerne prøve kræfter med denne rovlevende monsterfladfisk.

Til formålet har jeg skaffet tobis til agn og skal til at binde lidt forfang med alverdens dillerdaller. Vi håber, at hvarene er i hugget, men vi går heller ikke af vejen for, hvis andre rovfisk som makrel eller torsk får smag for vores tobiser.

Hvar-mad!

Rapport om turen kommer!

torsdag den 22. august 2013

Gentagelse?

Ny aften på søen, samme princip som i mandags, afsted efter arbejde og så kan man lige nå nogle timers fiskeri inden det bliver mørkt.
Vandtemperaturen var faldet en smule 19,4 grader sagde den i overfladen, mod 19,8 i mandags, så det går den rigtige vej. Aftenen startede præcis som tidligere med ekkoer som bare stiger op og kigger lidt på jiggen uden at hugge. Nu var jeg egentlig forberedt på at det ville være sådan de første par timer, men alligevel tror man jo at de hugger hver gang.
Flere jigs blev afprøvet uden resultat og til sidst brugte jeg tiden på at sejle rundt for at finde koncentrationer af større fisk, sådan jeg havde et godt område at fiske i når hugperioden startede. Desværre stod fiskene ret spredt denne aften, så der skulle sejles en del rundt mellem ekkoerne.
Ganske som sidst kl. 19.30 knalder den første fisk på, den bliver siddende 4-5 sek. inden krogen slipper sit tag, jeg må vist til at overveje nogle stingerkroge i tyndere gods. Næste ekko stiger også resolut og hugger, i første omgang slipper den også i modhugget, men da fisken stadig står dernede, er det bare at sænke jiggen ned igen, så sidder den der. Efter lidt tovtrækkeri kommer der en fin gedde på 4,6 kg op til overfladen.

4,6 kg

Efter lang tids søgen, hvor jeg må helt over på den anden side af søen, kommer der endelige et nyt ekko på skærmen, den hugger også med det samme, utrolig kontrast i forhold til et par timer tidligere, hvor de bare inspicerede jiggen. Endnu en gedde, denne gang på 4 kg rent (hvor er sandarterne). Efter afkrogning og genudsætning, sidder jeg lige og stener lidt, da der tikker endnu et ekko ind på skærmen, så er det jo bare at sænke ned og fisken tager med det samme, men tabes også i modhugget. Der må være noget galt i mit set-up.

4 kg rent
Alt i alt var denne aften en gentagelse af i mandags, bortset fra at jeg fik lært, at man ikke skal fortsætte fiskeriet indtil det er helt mørkt, slet ikke, når man har en halv times sejlads ind til havnen og skal igennem en lille kanal uden at have lys med :)

tirsdag den 20. august 2013

Aborrer og Gedder:


Egentlig holder teamet en lille pause fra søfiskeriet, for ikke at køre træt i det træge fiskeri vi har oplevet her på det sidste med vandtemperaturer op omkring de 25 grader.

Pause eller ej, en lille smuttur efter aborrer sammen med sønnike kan man jo altid finde plads til. Derfor smuttede vi af sted i lørdags for at se om aborrerne var i hugget. Da vi ankom til søen var jeg godt nok lige ved at køre hjem igen, vandet var fuldstændigt grønt, men nu var vi jo af sted og ude på søen blev sigtbarheden en smule bedre. 

Selv små fisk kan vække glæde.

Hvide jigs var hotte denne dag.
Efter at have ledt lidt rundt omkring, fandt vi en smule fisk, men de var ikke specielt hug-villige, på en lille times tid fik vi ca. 10 aborrer, med den største omkring 500 gram, så gad sønnike ikke mere og turen endte her. Fiskene blev taget på drop shot og små hvide worms.


Vel hjemme igen havde jeg stadig lidt fiskefeber i kroppen, vejrudsigten blev nærstuderet og mandagen lovede svag vind, så der blev hurtigt planlagt en aftentur efter de pelagiske sandarter. Efter en hektisk arbejdsdag var det fantastisk at sejle ud over en næsten vindstille sø og lede efter pelagiske ekkoer på loddet. Der var en del fisk, men som vi tidligere har oplevet var de enten sky for båden eller nøjes med at gå op og inspicere jiggen uden at hugge.

Sidst på aftenen kom der så en kort hugperiode, efter at have sænket jiggen på et dobbelt ekko steg den ene fisk og huggede nedefra, med en sådan fart at linen blev slap og jeg missede modhugget, fisken hugger igen mens jeg har spolen frikoblet og endnu en gang glipper modhugget, fisken sidder dog på 5-7 sekunder inden krogen slipper og jeg bander og svovler ud over søen. 


Dagens største på 5,8 kg
  
Farvel og tak
 
På den igen og næste gang jeg rammer et ekko smælder den på med det samme, denne gang er jeg parat med modhugget og mærker straks at det er en fin fisk, nogle gode lange udløb indikerer at det er en gedde og den overgiver sig ikke uden kamp, men til sidst ender den i nettet. En flot gedde på 5,8 kg, jiggen er totalt inhaleret og må fjernes bagud gennem gællelåget. Som tidligere når jeg er alene ude, blev fisken bare fotograferet i nettet, og efter lidt nænsom ”genoplivning” svømmede den fint ned mod bunden igen.
Jiggen derimod var totalt smadret og efter at have monteret en ny af samme slags gik det løs igen, nyt ekko og ny gedde i nettet, denne gang 4,2 kg. Efter denne fisk var mørket ved at sænke sig og jeg sejlede ind igen.

Den gyldne time
Fiskeriet denne aften fulgte præcis det samme mønster som vi har set før på denne sø, ingen hug på jiggen før den ”gyldne time” inden solnedgang. Alle fisk blev taget på Westin Twin Teez i farven Old Gold.
Pausen er formentlig slut, for jeg sidder allerede igen og nærstuderer kalenderen og vejrudsigten.

torsdag den 8. august 2013

Sommerferie-fiskeri med blandede resultater

Ferien lakker mod enden og det er tid til at se tilbage på et par uger i Sverige, som gav mulighed for 5 ture på søen med noget blandede resultater.

Dag 1.
Bådmotoren havde været til reparation og skulle selvfølgelig straks afprøves. Det blev til en eftermiddag/aften tur på en større sø, som efter sigende skulle være svær at fiske på, men indeholde grov gös. Dagens eneste lyspunkt var, at motoren spandt som en mis. Fiskeriet var helt dødt. Det skyldtes nok til dels, at der nogle steder i søen var vandtemperaturer helt op til 26 grader i overfladevandet. 

37 m. til bunden og 26,1 grader i overfladen.

Dagen havde nok egnet sig mere til vandsport og det var lige præcis hvad svenskerne bedrev - jo tættere på båden, jo bedre, syntes de at tænke... Se nedenstående billeder!


Ferrari ?


Lige inden de svinger rundt helt tæt bag om båden.

Fiskemæssigt endte turen i et nul, selvom jeg i jagten på pelagiske fisk fik dækket en stor del af søens dybere område. De få ekkoer jeg fandt, kvitterede med at stige op og kigge på jiggen, hvorefter de forsvandt ned igen.

Dag 2.
Denne gang på en endnu større sø. Jeg startede morgenen med at sidde og vente een time i bilen (på rampen) mens det styrtregnede udenfor. Da regnen endelig havde lagt sig lidt, kom båden i vandet og jagten på pelagiske ekkoer begyndte. Efter en times tid uden held kom styrtregnen tilbage og jeg fandt læ under en bro, som går ud til en stor ø i søen. Der lå jeg lunt i ly, indtil regnen stilnede af igen.
Nu skulle det være! Kursen blev sat rundt om øen og ud mod midtsøen, men så snart jeg kom fri af øen var det som at være på Vesterhavet: vind og bølger gjorde det mildest talt uforsvarligt at sejle i min lille båd og at fiske var totalt udelukket, så endnu en gang endte jeg i læ på lavt vand, hvor jeg fangede en lille håndfuld små sandarter på bunden. Ikke lige det jeg havde håbet på...

Dag 3.
Denne dag var dedikeret til en tur med min kones onkel. For at optimere mulighederne for succes havde jeg valgt en mindre sø, som jeg efterhånden kender ret godt. Den har en stor bestand af mindre fisk, men der kan være ret langt mellem de større eksemplarer. Høj sol og vindstille er ikke altid det bedste fiskevejr og det var da også op af bakke at få fiskene til at hugge. Vi fandt nogle områder i søen med utroligt mange ekkoer på bunden, men de var svære at lokke til hug, efter at have prøvet ca. 20 forskellige jigs, endte vi med en Fox Legend i farven Stickleback, som gav 8 sandart op til halvmeteren og een gedde på knap 4 kg.

Dag 4 & 5.
Tilbage på den lille sø igen. De mange ekkoer på bunden var væk, så jeg var tvunget til at søge efter pelagiske fisk, hvilket viste sig at være en god ide! Efter lidt startvanskeligheder med bådkontrollen begyndte det at køre bedre og fiskene ville også lege med denne dag. Desværre mistede jeg mange fisk i hugøjeblikket, da jeg benyttede en alt for blød stang til bundfiskeriet, som simpelthen ikke kunne kroge fiskene. Dagens resultat blev en håndfuld fisk op til 2,2 kg og endnu flere mistede.


En af de mange fisk omkring 2 kg

Næste dag var jeg tilbage på den samme sø. Denne gang bevæbnet med en stang, som var bedre egnet til at kroge de pelagiske sandarter. Dagen starter også fint: de første 3 gange jiggen sendes ned mod et ekko kommer der fisk med op i nettet, sådan! Endelig fungerer mit pelagiske fiskeri i praksis. Derefter kommer der en stille periode fulgt af endnu en hugperiode. Dagen ender med 7 sandart med 3,3 kg. og 3 kg. som de største.

Dagens største på 3,3 kg har totalt inhaleret 
Twin Teez'en

Forskellen mellem bundfiskeri og pelagisk fiskeri er tydelig, idet dag 3 (bundfiskeri) kun gav fisk op til halvmeteren og dag 4 & 5 (pelagisk fiskeri) kun gav fisk over halvmeteren. Alle pelagiske fisk blev i øvrigt fanget på 8" TwinTeez i farven Old Gold. Andre farver og jigmodeller resulterede i øjeblikkelig refusion af de sommerkræsne gös.

torsdag den 1. august 2013

Undersøisk månelandskab


Da teamet var samlet i Sverige sidst, fandt vi vej til et å-tilløb, hvor vi søgte ly for vinden. Selve åen var meget eventyragtig med høje træer og total idyl.


Det var dog ikke kun over overfladen, at landskabet var eventyrligt. StructureScan afslørede undersøiske månelandskaber, som man ellers kun ser i promovideo'er.


Store kampesten og grundfjeld samt flere sunkne træer gjorde åens humusfarvede vand til en stor rovfiskestruktur. Åen havde også meget store dybdeforskelle og enkelte steder faldt dybden helt ned til 12 m. - i en relativt lille å! Var der nogen, som sagde pelagisk åfiskeri? :)

Da der skulle være knuder i søen, burde åen være et hotspot for dem og sandart i foråret og sommeren. Så det kan være, at vi på et tidspunkt skal tosse lidt rundt der med fireball og død agn. 

Fireball skal der til i den kolde tid!

Fiskeriet står lidt stille for mit vedkommende. Jeg har haft og planlægger lidt medeture til barndomssøerne for at fylde reserverne af fireball-skaller op til den kolde tid.
Michael er på i ferie Sverige og forsøger sig med lidt pelagisk fiskeri hinsidans, indtil videre uden held - det er en svær årstid! :(