søndag den 4. oktober 2015

De første efterårsaborrer

De første efterårsaborrer er blevet fisket med mine gode kammerater Nils O. og Christian. Forholdene til dagens fiskeri var sol, højtryk, klart vand og lav vandstand.

Vi startede fiskeriet fra den tidlige morgenstund og mærkede straks, at fiskene var i området, men svære at overliste og huggene fra dem næsten ikke til at registrere. En langsomt fisket mørk shadjig på et let-jighoved var tidligt på dagen medicinen. Efter et par små jiggninger med stangen skulle jiggen ligge statisk på bunden. De mistænksomme aborrer kunne efter mange sekunders venten finde på at suge jiggen op fra bunden, men tog ikke jiggen i bevægelse.

Standard-størrelsen af de stribede for dagen.

I løbet af dagen overtog dropshotfiskeriet i effektivitet, men fiskene forblev meget sløve. Vi nedgraderede jigs'ene i størrelse og spike'ede dem ved at farve jigkroppen med Spike It farve/duft-penne. Aborrene var af mindre størrelse og kun få sneg sig over pundet, men vi fik alle fisk spredt over hele dagen. Grundet det udfordrende fiskeri fik vi i løbet af dagen testet en masse forskellige rigs: texas-, carolina- og wacky-rigging på dropshot med alt fra shads, grubs, worms og creature baits. Alle metoder gav lidt fisk, men det lykkedes aldrig at få fiskene gejlet helt op over noget specifikt.

Nils O. med en fin fisk over pundet.

Sidst på eftermiddagen dropshot-fiskede jeg en stor 15 cm. grøn/hvid Sneaky Worm og tæt under land huggede endelig en bedre fisk. Den søgte imod sivene i et hidsigt udløb, men en finger på bremsen og en bestemt stangvinkel fik dirigeret fisken ud af faren og ind i nettet.

Dagens største på 1 kg. og 41 cm.

1 kg. og 41 cm. var specifikationerne for dagens største aborre og afsluttede en dejlig dag i godt selvskab!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar