søndag den 27. januar 2013

Oekojiggen

Det danske forbud imod salg af blyholdigt fiskegrej har afstedkommet en mangel på jighoveder i et lovligt materiale i de danske grejforretninger, som samtidig også tilfredsstiller kræsne specimenfiskeres krav om kvalitet.

Morten Edvars, manden bag forummet Esoxhunt og bæredygtigtfiskeri.dk, har skabt et jighovedkoncept, Oekojig, som efterkommer lov- og kvalitetskravene.

Oekojighoveder er af en legering med samme massefylde som bly, hvilket gør at jighovederne ikke bliver uhensigtsmæssigt store, som hvis man havde brugt et metal med en lavere massefylde end bly.

Erietype af Oekojiggen med Matzou Sickle-krog.
Jighovedtyperne er de kendte runde (7-20 g.), football (6-20 g.) og erie (5-20 g.).

Jigkrogene er i forskellige størrelser og fra kvalitetskrogproducenter som Gamakatsu, Owner, Mustad, VMC og Matzou Sickle. Magnumjighoveder til store geddejigs skulle også være på trapperne.

Af andet sænk i samme legering er stavformede dropshot-sænk (10 g.) med release svirvel og projektilsynk (kommer snart!).

Team'et er blevet begavet med et udvalg af forskellige Oekojigs og det umiddelbare indtryk er meget positivt. Jighovederne er meget pænt støbt og krogene, især Matzou Sickle, er superskarpe.

Lidt forskellige Oekojigs klar til kamp!
LFT tester under foråret og sommeren jighovederne i praksis til vertikalfiskeriet og en anmeldelse kommer i løbet af 2013.

Tjek Oekojig-webshoppen hvis du er interesseret i en miljøvenligt og kompromisløst kvalitetsjighoved made in Denmark!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar